På den anden side af vejen driver Skovtroldens ejer, Peter Anthony, Restaurant Skovlyst, som tilbyder et udsøgt udvalg af spændende retter.
Se mere her: Restaurant Skovlyst

SKOVLYST’S HISTORIE:
På et af de højeste punkter I bakkerne, ca. 87 m overhavets overflade, ligger Restaurant Skovlyst. På tre sider hvælver de fynske alper sig, og mod syd skråner landskabet jævnt ned mod Fåborg fjord. Restaurant Skovlyst ligger ca. 500 meter sydøst for Sandbjerggaard, som Jens Andersen købte I 1917. Jordene var sandede og udbyttet ikke stort, så Jens Andersen og hans kone fandt derfor på at indrette et lille traktørsted på gården.

Kunstnere, borgerskab og godtfolk havde efterhånden opdaget, at bakkerne var et pragtfuldt område med et fantastik rigt fugleliv.
Jens Andersen fik I 1926, efter mange besværligheder med Faaborgs politimester lov til at opføre Skovlyst.

TÅRNET:
Restauratør Jens Andersen store interesse, amatørastronomi, førte til opførelsen af tårnet I 1935, og han installerede her en astronomisk kikkert. Også dette bygningsprojekt stødte på betydelig modstand. Jens Andersen vandt imidlertid en eklatant sejr over det lokale fredningsnævn – overfredningsnævnet godkendte tårnplanen og tilkendte han 500 kroner I erstatning af det offentlige for arbejdsforsinkelse. Tårnets oprindelige udsmykning på øverste etage blev udført af maleren Johs.Ruben Hansen.I loftet sås de 12 stjernebilleder, og I karmene en serie panoramabilleder til at stedfæste udsigten over det skønne terræn.